ATLAS.Tİ DUYURU

Nitel Veri Analizi için 1 numaralı yazılım: ATLAS.Tİ

Büyük resmi görmek isteyenlere, ayrıntıları beğeneceklere!
Anlamları ve ilişkileri açığa vurun.
ATLAS.ti, güzel bir tasarımla size kolaylık getiriyor.
Piyasadaki en sezgisel ve güçlü Nitel yazılımı ile zengin bilgiler edinin!

ATLAS.ti nedir? (atlas.ti.com)

ATLAS.ti, kapsamlı metin, grafik, ses ve video verilerinin niteliksel analizi için güçlü bir yazılımdır. Gelişmiş araçları ile verilerinizi yaratıcı ve sistematik yollarla düzenlemenize, yeniden birleştirmenize ve yönetmenize yardımcı olur. ATLAS.ti, verinin kendisine odaklanmanızı sağlar. Alanınız antropoloji, ekonomi, kriminoloji, sosyoloji veya tıp olsun: ATLAS.ti sizin niteliksel analiz ihtiyaçlarınızı karşılayacak! Çok çeşitli Medya Türleri ATLAS.ti, sizinle birlikte çalışmanız için eşsiz bir ortam sunar: Yüzlerce belge, ses klipleri veya fotoğraf kodlaması olsun ATLAS.ti ile asla hayal kırıklığına uğramayacaksınız! Txt, .doc, .docx, .odt ve tabii ki .pdf de dahil olmak üzere tüm önemli formatlarda metin belgeleriyle çalışın. Anlamı ayıklamak için bir veya birden çok belge, otomatik kodlama ve diğer güçlü semantik işlemler arasında tam otomatik aramalar yapın. Düzinelerce grafik ve ses formatları (.wav,, mp3, .wma, vb.) Ve en sık kullanılan video türleri (.avi, .mp4, .wmv, vb.) ile çalışma özgürlüğünün tadını çıkarın. Bir literatür taraması için Evernote, Twitter ve favori Referans Yöneticinizden verileri içe aktarabilirsiniz. Veya açık uçlu soruların yanıtlarını analiz etmek için tüm anketleri içe aktarın. Sistematik bir şekilde kodlayın ve spesifik araştırma konunuzun kilidini açan bir anlam sistemi oluşturun. Verilerinizi Ağ Editörü, Metin Arama Aracı, kelime bulutları, kelime sıklık tabloları ve çeşitli sorgu seçenekleri ile keşfedin. Bu araçlar, verilerinizin karmaşık gizli “dokusunu” ve birbirine bağlı anlamlarını keşfetmenize yardımcı olacaktır.

ATLAS.ti ÇALIŞTAY PROGRAMI
• Nitel Araştırmaya Teorik ve Pratik Açılardan Genel Bir Bakış
• ATLAS.ti ile Nitel Araştırma ve Veri Analizlerine Farklı Bir Yaklaşım
• Hermeneutic objelerin fonksiyonları (primary documents, families, codes, quotations, memos, networks)
• Proje Oluşturma ve Veri Analizi Tasarımı
o Hermeneutic birim oluşturulması
o Verilerin tahsis ve organize edilmesi
o Primary dokümanların oluşturulması
o Programa farklı veri kaynaklarının (txt, rtf, doc, pdf, resim, ses, video) yüklenmesi
o Object Explorer
• Kodlama Süreci
o Kodlama sistematiğinin metodolojik yapısı (inductive, deductive, unit of analysis)
o Kodlama çeşitleri (free codes, open codes, coding by list, Invivo codes, Quick coding)
o Kod ailelerinin oluşturulması
o Kodlar arası ilişkilerin düzenlenmesi
o Kodlara ait quotationlar ve memolar
o Kodlama sorgulamaları, tabloları ve çıktıları
• Networkler ve hiperlinklerin oluşturulması
• Query Tool ile veri geri çağırma, hipotezler kurma ve formüllerle proje içi sorgulamaların yapılması

Amacı: İçerik analizleri (metin, ses, video, dijital objeler, vb.) neticesinde veriler arası ilişkilerin kurularak yorumlanıp raporlaştırılabilmesi için bilgisayar-destekli bir yazılım olan Atlas.ti programı ile araştırmaların yapılabilmesine yönelik becerilerinin kazandırılmasıdır.
Gerekli Materyal: ATLAS.Tİ yazılımı. Program ücretsiz olarak şu adresten indirilebilir http://atlasti.com/product/v8-windows/
Eğitimci: Yrd. Doç.Dr.M. Tuncay SARITAŞ
Tarih: 06 Mayıs 2017
Süre: 09:00-18:00 saatleri (8 saat)
Yer: BAUNSEM Dinkçiler Mh. Soma Cd. No:20/1 Altıeylül/BALIKESİR
Hedef Kitle: Araştırmacılar, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencileri
ÜCRET BİLGİLERİ
Program 15 kişi ile açılacaktır. Ön kayıt için ödeme yapmadan önce mutlaka ulaşınız.
Lisans Öğrencileri 100,00 TL
Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencileri (Arş.Gör./Öğr.Gör./Okt./Uzm.) 200,00 TL