Home Eğitimlerimiz Aile Danışmanlığı Sertifika Programı (Uzaktan Eğitim)

Aile Danışmanlığı Sertifika Programı (Uzaktan Eğitim)

Prof. Dr. Uğur GÜRGAN
Doç. Dr. Sibel ERGÜN
Öğr. Gör. Dr. Dilek KARAMAN

Kursu Tarihi:

Ocak 2022 tarihinde yapılması planlanmaktadır.

Kurs Süresi:

450 saat (300 saat teorik,30 saat süpervizyon,120 saat uygulama)

Kurs Ücreti:

4200TL Peşin

4400TL Taksit (4×1100)

Eğitime Başvurabilecek Meslek Grupları

*Sosyal Hizmet                       *Tıp                       *Çocuk Gelişimi                         *Psikoloji

*Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik              * Hemşirelik                               *Sosyoloji

Aile Danışmanlığı Sertifikası Ne İşe Yarar

1) Kamu Kurumunda Çalışma İmkanı: Kamuya alınacak aile danışmanlarından üniversitelerin yürüttüğü Aile Danışmanlığı Eğitimi sertifikasını almış olma koşulu aranacak. Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) ile aile hekimliği uygulamasına benzer bir yapıda vatandaşlara “hane” odaklı sosyal danışmanlık sağlanacak. Öte yandan sosyal hizmet ilkesi gereğince Belediyelerinde aile danışmalarını bünyelerinde bulundurmaya başlamaları beklenmektedir.

2) Memurlara Başka Kurumlara Geçme İmkanı

3) Özel Aile Danışma Merkezi Açma İmkanı: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından çıkarılarak Resmi Gazetede yayımlanan yönetmeliğe göre, bir sekreter, bir hizmet yetkilisi ve bir aile danışmanı ile özel büro açmak mümkün olacak. Bu bürolar özel hizmet verebildiği gibi devlette anlaşmalı özel danışma bürolarından gerektiğinde hizmet satın alabilecek.

Katılımcılara BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ (BAUNSEM) onaylı sertifika belgesi verilecektir.

* Sertifika belgenizi Merkezimize gelerek elden teslim alabilirsiniz. Ya da eğitim bitiş tarihinden sonraki 20 iş günü içerisinde alıcı (aday tarafından) ödemeli olarak tarafınıza gönderilecektir.

* Derslerin işlenişinde Uzaktan Eğitim Yönetmeliği geçerli olacaktır.

* Türkiye’nin her yerinden eğitime katılabilirsiniz.

* Eğitim başlamadan önce kullanıcı adı ve şifre mail yoluyla tarafınıza iletilecektir.

1-) (Ön kayıt için tıklayınız) Katılmak istediğiniz eğitim programını seçerek gerekli bilgileri doldurunuz.

*Ön kayıt işleminizin tamamlanmasının ardından birimimiz görevlileri  sizinle iletişime geçtikten sonra kesin kayıt işlemlerinizi aşağıdaki tarif edilen şekilde tamamlayınız.

*Kesin kayıt için ilk olarak ön kayıt işlemlerinizi  tarif edilen şekilde tamamlayınız ve birim görevlilerimizin sizinle iletişime geçmesini bekleyiniz.

KESİN KAYIT İÇİN İZLENECEK YOL (Birimimiz görevlileri tarafından size ulaşılmadan kesin kayıt yapmayınız.)

1-) (Kesin kayıt için tıklayınız)  Nakit ya da kredi kartı olarak ücreti yatırınız.

2-) Nakit yatıranlar için; banka dekontunuzu dosya seç alanını kullanarak yükleyiniz.

*Ödeme dekontunu sistemden dosya seçeneğinden yükleyemediğiniz takdirde ”baunsem@balikesir.edu.tr” adresine elektronik posta olarak gönderebilirsiniz.

Açıklama kısmına “Aile Danışmanlığı ”  Kursiyer ismi yazılacaktır.