Home Eğitimlerimiz Serdar Yılmaz ile Film Yapım ve Sanat Yönetmenliği Atölyesi (Uzaktan Eğitim)

Serdar Yılmaz ile Film Yapım ve Sanat Yönetmenliği Atölyesi (Uzaktan Eğitim)

Serdar Yılmaz ile Film Yapım ve Sanat Yönetmenliği Atölyesi

Uzun yıllar belgesellere ve filmlere sanat yönetmenliği, yapım tasarımcılığı yapan Serdar Yılmaz; film çekmek isteyen, hazırladığı senaryoyu çekme aşamasında olan, sinemanın mutfağına burnunu sokmak isteyen kişiler için film yapımı, yapım tasarımı, sanat yönetmenliği, aksesuar tasarımı, ‘storyboard’ ve mekan tasarımı, bakanlık ve uluslararası fonlara başvurma için görsel konsept oluşturma gibi konularda uygulamaların yer aldığı, pek çok ulusal ve uluslararası filmin örneklendiği bir atölye verecek.
4 ay sürecek atölyede katılımcılar üzerinde çalıştıkları Film, Video ve Animasyon projelerini Filmin Yapım ve Görsel Tasarım süreçlerini bir bütün olarak göz önünde tutacaklardır. Kendi projeleri kadar diğer katılımcıların projelerinde görev alarak Film Yapımı, Sanat Yönetmenliği deneyimi, ‘Storyboard’, ‘Moodboard’ ve karakter analizleri, filmin geçeceği İç ve dış mekan, ve filmde kullanılacak aksesuarların tasarlanması ve görsel tasarımları tamamlanmış filmlerin kurulan ekiplerle çekilmesi ve kurgulanması atölyemizin içeriğini oluşturmaktadır. Birebir çalışmaların da yapılacağı bu atölyeye katılım 20 kişi ile sınırlıdır.

Eğitimci: Prof. Dr. Serdar YILMAZ

Eğitimin Amacı:  Katılımcıların kendi yazdıkları, yazacakları hikayelerini film haline dönüştürmeleri, bu sayede kendi düş güçlerini, hayallerini ifade etmeleri.

Eğitimin Kazanımları: Hikaye yazma, başlangıç düzeyinde kamera kullanarak çekim yapabilme, başlangıç düzeyinde bilgisayar kullanarak montaj yapabilme. Oluşturduğu hikayenin resim ve üç boyutlu atölye çalışmalarla tasarlanması. Katılımcıların film tasarım süreçlerini uygulayarak deneyimlemesi.

Kimler katılabilir:  16 yaş ve üstündeki herkes katılabilir.

Eğitim Tarihi: Kasım Ayı İçerinde başlaması planlanmaktadır.

Eğitim Süresi: 60 saat

Eğitim Ücreti: Öğrenci/Öğretmen:300TL

Diğer:400TL

Katılımcılara BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ – SÜREKLİ EĞİTİM ve UYGULAMA ARAŞTIRMA MERKEZİ (BAUNSEM) onaylı katılım belgesi verilecektir.

Serdar Yılmaz Biyografi
Serdar Yılmaz (İzmit, 1973) Marmara Üniversitesi, Resim Bölümü mezunudur, yüksek lisans ve doktora derecelerini de yine aynı bölümden almıştır. Serdar Yılmaz’ın pek çok ulusal ve uluslararası film festivallerinde gösterilmiş ve ödüller almış filmleri bulunmaktadır. Benzer biçimde, deneysel film ve video yerleştirmeleri çeşitli uluslararası galerilerde, solo ve karma sergilerde ve müzelerde seyirci ile buluşmuştur. Yılmaz pek çok uzun metrajlı sinema ve belgesel filmde yapım tasarımcısı ve sanat yönetmeni olarak çalışmış ve ödüller almıştır; Gölgesizler isimli filmle 2009 Altın Koza Film Festivali’nde “En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü”, Cenneti Beklerken isimli filmle de 2007 Altın Koza Film Festivali ve 2007 Ankara Film Festivali’nden “En İyi Sanat Yönetmeni Ödülleri” ile
dönmüştür. Su Birikintisi (2015) ve Kızarmış Tavuk (2013) isimli kısa filmleri aralarında Rotterdam Film Festivali (2013), Cannes Film Festivali (2012), Brooklyn Film Festivali
(2016-2012) ve Oaxaca Film Festivali’nin de bulunduğu uluslararası film festivallerinde gösterilmiştir. Su Birikintisi, Brooklyn Film Festivali, Istanbul Uluslararası Kisa film Festivali (en iyi
deneysel film ödülü-2016), Sacramento Film Festivali’nden (en iyi surreal film) ödülleri almıstır. Yılmaz, ilk uzun metrajlı sinema filmi projesi olan 3 Oda 1 Salon ile
Saraybosna Film Festivali, Cinelink Proje ve Senaryo Geliştirme Platformu’nda ilk sekiz proje arasına seçilerek Avrupa’dan ortak yapımcı ve dağıtımcılarla buluşmuştur. Halen Balikesir Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Serdar Yılmaz Filmografi
2019 “Helenistik Bergama’ya Bakmak” Belgesel Kısa Film Yönetmen, Yapımcı, 6’
2019 “Beni Sevenler Listesi” Uzun Metraj Film Sanat Yönetmeni
2019 “Bilmemek” Uzun Metraj Film Sanat Yönetmeni
2016 “Körfez” Uzun Metraj Film Sanat Yönetmeni
2016 “Su Birikintisi” Kurmaca Kısa film Yönetmen-Yapımcı-Senarist, 10’
2012  “Kızarmış Tavuk” Kurmaca Kısa FilmYönetmen-Yapımcı-Senarist, 13’

2011 “Celal ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi”Uzun Metraj Film Sanat Yönetmeni
2010 “Bir Avuç Deniz” Uzun Metraj Film Sanat Yönetmeni
2009 “Merdiven” Kurmaca Kısa Film Yönetmen-Yapımcı-Senarist, 10’
2009 Gu Film, “Turkuaz” Uzun Metraj Film Sanat Yönetmeni
2008 “Kara Köpekler Havlarken” Uzun Metraj Film Sanat Yönetmeni
2008 “Gölgesizler” Uzun Metraj Film Sanat Yönetmeni
2008 “Lodos” Uzun Metraj Film Sanat Yönetmeni
2007 “Pandora’nın Kutusu” Uzun Metraj Film Yapım Tasarımcısı
2006 BBC Channel, “Kayıp Dünyalar-Hititler” Uzun Metraj Belgesel Filmi Sanat Yönetmeni
2005 “Sis ve Gece” Uzun Metraj Film Sanat Yönetmeni
2005 “Cenneti Beklerken” Uzun Metraj Film Sanat Yönetmeni
2005 National Geographic Channel Belgesel Sanat Asistanı, Set Dekoratör
2005 “Gelibolu” Uzun Metraj Belgesel Filmi Stilist, Kostüm Tasarımcısı
2005 The History Channel, “Osmanlı İmparatorluğu” Belgeseli Sanat Yönetmeni

1-) (Kesin kayıt için tıklayın)  nakit yada kredi kartı olarak ücreti yatırın.

Açıklama kısmına “Film Yapım Atölyesi” ve Kursiyer ismi yazılacak

Dinkçiler Mh. Soma Cd. NEF Yerleşkesi No:20/1