Home Eğitimlerimiz İngilizce Akademik Yazma Eğitimi (Uzaktan Eğitim)

İngilizce Akademik Yazma Eğitimi (Uzaktan Eğitim)

Öğr. Gör. Emrah ÖZDEMİR

İngilizce akademik yazma ve uluslararası yayın yapma becerilerini geliştirmek isteyen lisansüstü öğrenciler, akademisyenler ve araştırmacılara yönelik olarak kurs açılmıştır. Makale ve tez yazımı konusunda uyulması gereken kuralların yanı sıra akademik kelimelerin doğru kullanımı ve paragraf organizasyonu gibi konularda, yazılı becerilerin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Eğitimin İçeriği:

– İngilizce makale yazarken karşılaşılan güçlükler, yapılan hatalar ve bunlarla ilgili çözüm yollarının gösterilmesi

– İngilizce söz dizimi, paragraf oluşturma ve gereksiz sözcük kullanımı ile ilgili bilgi verilmesi

– Dolaylı alıntı yapma (paraphrasing) yöntemlerinin tanıtılması

-Akademik Yazımda Etik İlkeler

– Plagiarism (intihal)

– Makalenin temel bileşenleri olan;

• Öz (Abstract)
  • Giriş (Introduction)
  • Literatür taraması (Literature Review)
  • Yöntem (Methodology)
  • Bulgular (Findings / Results)
  • Tartışma (Discussion)
  • Sonuç (Conclusion)

bölümlerinin etkili ve kolay yazımına ilişkin ipuçları ve teknikler, en sık kullanılan ifadeler in tanıtılması

– Teori ve bol pratik imkanı

– Örnek makale analizleri

Eğitim Tarihi:

Başvuru için yeterli sayıya ulaşıldığında açılması planlanmaktadır.

Eğitim Süresi:

60 saat

1000TL

Katılımcılara BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ (BAUNSEM) onaylı katılım belgesi verilecektir.

* Katılım belgenizi Merkezimize gelerek elden teslim alabilirsiniz. Ya da eğitim bitiş tarihinden sonraki 20 iş günü içerisinde alıcı (aday tarafından) ödemeli olarak tarafınıza gönderilecektir.

* Derslerin işlenişinde Uzaktan Eğitim Yönetmeliği geçerli olacaktır.

* Türkiye’nin her yerinden eğitime katılabilirsiniz.

* Eğitim başlamadan önce kullanıcı adı ve şifre mail yoluyla tarafınıza iletilecektir.

1-) (Ön kayıt için tıklayınız) Ön kayıt alanını kesin  seçerek gerekli bilgileri doldurunuz.

*Ön kayıt işleminiz tamamlanmasının ardından birimimiz görevlileri  sizinle iletişime geçtikten sonra kesin kayıt işlemlerinizi aşağıdaki tarif edilen şekilde tamamlayınız.

*Kesin kayıt için ilk olarak ön kayıt işlemlerinizi  tarif edilen şekilde tamamlayınız ve birim görevlilerimizin sizinle iletişime geçmesini bekleyiniz.

1-) (Kesin kayıt için tıklayınız)  nakit ya da kredi kartı olarak ücreti yatırınız.

2-) Nakit yatıranlar için; Banka dekontunuzu dosya seç alanı kullanarak yükleyiniz.

*Ödeme dekontunuzu sistemden dosya seçeneğinden göndermediğiniz takdirde” baunsem@balikesir.edu.tr “adresine elektronik posta olarak gönderebilirsiniz.

Açıklama kısmına “İngilizce Akademik Yazma” ve Kursiyer ismi yazılacaktır.