Home Eğitimlerimiz İngilizce Akademik Yazma Eğitimi (Uzaktan Eğitim)

İngilizce Akademik Yazma Eğitimi (Uzaktan Eğitim)

Eğitimci: Öğr. Gör. Emrah ÖZDEMİR

İngilizce akademik yazma ve uluslararası yayın yapma becerilerini geliştirmek isteyen lisansüstü öğrenciler, akademisyenler ve araştırmacılara yönelik olarak kurs açılmıştır. Makale ve tez yazımı konusunda uyulması gereken kuralların yanı sıra akademik kelimelerin doğru kullanımı ve paragraf organizasyonu gibi konularda, yazılı becerilerin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Eğitimin İçeriği:

– İngilizce makale yazarken karşılaşılan güçlükler, yapılan hatalar ve bunlarla ilgili çözüm yollarının gösterilmesi

– İngilizce söz dizimi, paragraf oluşturma ve gereksiz sözcük kullanımı ile ilgili bilgi verilmesi

– Dolaylı alıntı yapma (paraphrasing) yöntemlerinin tanıtılması

-Akademik Yazımda Etik İlkeler

– Plagiarism (intihal)

– Makalenin temel bileşenleri olan;

• Öz (Abstract)
  • Giriş (Introduction)
  • Literatür taraması (Literature Review)
  • Yöntem (Methodology)
  • Bulgular (Findings / Results)
  • Tartışma (Discussion)
  • Sonuç (Conclusion)

bölümlerinin etkili ve kolay yazımına ilişkin ipuçları ve teknikler, en sık kullanılan ifadeler in tanıtılması

– Teori ve bol pratik imkanı

– Örnek makale analizleri

Eğitim Tarihi: Kasım Ayı İçerinde başlaması planlanmaktadır.

Eğitim Süresi: 60 saat

Eğitim Ücreti: 1000TL

Katılımcılara BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ – SÜREKLİ EĞİTİM ve UYGULAMA ARAŞTIRMA MERKEZİ (BAUNSEM) onaylı katılım belgesi verilecektir.

1-) (Kesin kayıt için tıklayın)  nakit yada kredi kartı olarak ücreti yatırın.

Açıklama kısmına “İngilizce Akademik Yazma” ve Kursiyer ismi yazılacak

Dinkçiler Mh. Soma Cd. NEF Yerleşkesi No:20/1