Home Eğitimlerimiz Kenti Şekillendiren Geçmiş Pandemiler ve Akıllı Kentler (Uzaktan Eğitim)

Kenti Şekillendiren Geçmiş Pandemiler ve Akıllı Kentler (Uzaktan Eğitim)

Eğitimci: Dr. Öğretim Üyesi Yasemin HAYTA

Eğitimin İçeriği:

I.Aşama

Akıllı Kent

“Akıllı Kent”, IBM tarafından kentlerdeki sistemlerin temel bilgilerini algılamak, analiz etmek ve bütünleştirmek için bilgi ve iletişim teknolojisinin kullanılması olarak tanımlanmaktadır. Aynı zamanda akıllı kent, çevre koruma, kamu güvenliği ve kent hizmetleri, endüstriyel ve ticari faaliyetler de dahil olmak üzere farklı ihtiyaç türlerine akıllıca yanıt vermelidir. Günümüzde belirli bir kenti nasıl akıllı bir kent olarak değerlendirebileceği tartışılmakta ve kentleri akıllı hale getirmek için son uygulamalardan yararlanılmaktadır. Akıllı kent konseptinin altında yatan çok boyutlu bileşenler ve başarılı bir akıllı kent girişimi için temel faktörler; akıllı kentin mevcut çalışma tanımları ve akıllı kente benzer çeşitli kavramsal uygulamalar keşfedilerek belirlenir. Eğitim akıllı kentin üç ana boyutuna (teknoloji, insanlar ve kurumlar) uyumlu stratejik ilkeler sunmaktadır:

Altyapıların ve teknoloji aracılı hizmetlerin entegrasyonu,

İnsan altyapısının güçlendirilmesi için sosyal öğrenme ve

Kurumsal gelişme ve vatandaş katılımı için yönetişim.

II.Aşama

Pandemi ve Akıllı Kent;

Dünyada akıllı kent konsepti ve ilgili teknolojik araçların benimsenme hızı arttıkça, bu araçların, kentsel sağlık tematiği de dahil olmak üzere, yaşanabilirlik boyutlarının yeterince karşılanmasını sağlamak için uyarlanması gerekecektir. Bu bağlamda, akıllı kent teknolojisi tedarikçileri arasındaki standardizasyon eksikliğinin kentler ve veri platformları arasında iletişimsizliğe yol açma riski göz önünde bulundurulmalıdır. Covid-19 salgını üretken olmayan bir sistemle sonuçlanabilir çünkü erken tespiti ve yönetimi, akıllı kentlerin teknolojik omurgasına giderek daha fazla bağımlı hale gelebilir. Nesnelerin İnterneti, hayatlarımızı etkileme ve dünyaya önemli değişiklikler getirme niteliğine sahip devrim niteliğinde bir alandır. Kullanıcı için veriye dayalı ve akıllı uygulamayı kolaylaştırmak için birkaç IoT uygulaması öngörülmüştür. Akıllı Kent ve Akıllı Ulaşım Sistemi (ITS), kullanıcıya akıllı ve güvenli bir deneyimin fütüristik bir vizyonunu sunar. Aynı zamanda seyrek kaynakları verimli bir şekilde yönetir ve kent operasyonlarının verimliliğini optimize eder. Bununla birlikte, COVID-19 gibi salgınlar, mevcut uygulamaların sınırlarını ortaya çıkarır. Bu nedenle, bu tür gelecekteki salgınları kontrol altına almak için yönergelerin, kuralların ve hükümet uygulamalarının hızlı ve zamanında uygulanması için teknoloji sistemlerinin geliştirilmesi gerekmektedir. Eğitimde;

Pandemi sürecinde akıllı kent ile bağlantılı uygulamalar,

Dünya ve Türkiye’de ki akıllı kent uygulamaları incelenerek eğitim tamamlanacaktır.

Eğitim Tarihi: 2-3-4 Kasım 2020

Eğitim Süresi: 5 saat

Eğitim Ücreti: 200TL

Katılımcılara BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ – SÜREKLİ EĞİTİM ve UYGULAMA ARAŞTIRMA MERKEZİ (BAUNSEM) onaylı katılım belgesi verilecektir.

1-) (Kesin kayıt için tıklayın)  nakit yada kredi kartı olarak ücreti yatırın.

Açıklama kısmına “Akıllı Kent Eğitimi” ve Kursiyer ismi yazılacak

Dinkçiler Mh. Soma Cd. NEF Yerleşkesi No:20/1