Home Eğitimlerimiz “Çocuklar İçin Felsefe (P4C) Uygulayıcı/Kolaylaştırıcı” Sertifika Eğitimi Programı

Eğitimin Amacı:

“Çocuklar İçin Felsefe (P4C) Kolaylaştırıcı (Uygulayıcı) Sertifika Eğitim Programı”, yenilikçi eğitim modelleri arasında dünyada ilk sıralarda yer alan ve kurucusu Matthew Lipman tarafından “Soruşturan Topluluk Metodu” olarak adlandırılan P4C (Philosophy for Children) kolaylaştırıcısı (uygulayıcısı) yetiştirme programıdır. Eğitime katılanlar, “Çocuklar İçin Felsefe Kolaylaştırıcı (Uygulayıcı) Eğitimi” belgesi almaya hak kazanmaktadır. Programın amacı; katılımcılara Çocuklar İçin Felsefe yöntemini teorik ve pratik açıdan aktarmak ve teknikleriyle tanıştırmak, P4C eğitim yöntemini, ortamını ve öznelerini yeniden tanımlamalarını ve derinleşmelerini sağlamak, eğitim ortamında uygulamak ve P4C alanında kolaylaştırıcı (uygulayıcı) yetiştirmektir. Eğitim sürecinde kursiyerlerin yöntem, kuramsal temeller ve uygulama örnekleriyle tanışmaları, bireysel soruşturmalar gerçekleştirerek süreci deneyimlemelerinin sağlanması amaçlanmaktadır.

Eğitimciler:

Dr. Öğr. Üyesi Güliz Şahin
Dr. Öğr. Üyesi Burcu Güngör Cabbar
Felsefe Grubu Öğretmeni Çiğdem Akdağ Atabay

Eğitimin Tarihi:

21-22-28-29 Mayıs 2022

Eğitimin Süresi:

44 ders saati

Eğitimin Ücreti:

Öğrenci:400 TL

Diğer:500 TL

Kimler Katılabilir:

Bu program, her kademeden ve her branştan öğretmen ve öğretmen adaylarına açıktır. Ayrıca çocuklarla çalışmaya meraklı, herhangi bir alanda lisans derecesine sahip kişiler de bu programa katılabilirler.

Önemli Başlıklar

* Çocuklar İçin Felsefe (P4C) Kolaylaştırıcı (Uygulayıcı) Sertifika Eğitim Programı Kontenjanı 20 kişi ile sınırlıdır.

*Bu program, P4C metodunun yaygınlaşması için liderlik edecek lisans ve ön lisans mezunu, yenilikçi bakış açısına sahip herkese açıktır. Eğitim alanında çalışan her kademeden ve her branştan öğretmen ve öğretmen adayları, akademisyenler, PDR, psikolog, sosyolog, felsefe mezunları ve öğrencileri, insan kaynağı uzmanları, koç ve eğitmenler, drama liderleri, kişisel gelişim uzmanları, kısacası çocuklarla çalışmaya meraklı olan ve düşünme becerilerini geliştirmek isteyen herkese eğitim programı açıktır.

* Katılımcılara kurs sonunda BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ (BAUNSEM) onaylı sertifika belgesi verilecektir.

1-) (Ön kayıt için tıklayınız) Katılmak istediğiniz eğitim programını seçerek gerekli bilgileri doldurunuz.

*Ön kayıt işleminizin tamamlanmasının ardından birimimiz görevlileri  sizinle iletişime geçtikten sonra kesin kayıt işlemlerinizi aşağıdaki tarif edilen şekilde tamamlayınız.

*Kesin kayıt için ilk olarak ön kayıt işlemlerinizi  tarif edilen şekilde tamamlayınız ve birim görevlilerimizin sizinle iletişime geçmesini bekleyiniz.

KESİN KAYIT İÇİN İZLENECEK YOL (Birimimiz görevlileri tarafından size ulaşılmadan kesin kayıt yapmayınız.)

1-) (Kesin kayıt için tıklayınız)  Nakit ya da kredi kartı olarak ücreti yatırınız.

2-) Nakit yatıranlar için; banka dekontunuzu dosya seç alanını kullanarak yükleyiniz.

*Ödeme dekontunuzu sistemden dosya seçeneğinden yükleyemediğiniz takdirde “baunsem@balikesir.edu.tr” adresine elektronik posta olarak gönderebilirsiniz.

Açıklama kısmına “Çocuklar İçin Felsefe (P4C) Uygulayıcı/Kolaylaştırıcı Sertifika Eğitimi” ve “Kursiyer İsmi” yazılacaktır.