Aile Danışmanlığı Sertifika Programı (Uzaktan Eğitim)

Prof. Dr. Uğur GÜRGAN
Doç. Dr. Sibel ERGÜN
Öğr. Gör. Dr. Dilek KARAMAN

Kursu Tarihi:

Katılım sayısına göre kursumuz başlayacaktır.

Kayıtlarımız devam ediyor. (Derslerimiz Microsoftteams üzerinden canlı olarak yapılacaktır.)

Kurs Süresi:

450 saat (300 saat teorik,30 saat süpervizyon,120 saat uygulama)

Kurs Ücreti:

6500 TL Peşin

Eğitime Başvurabilecek Meslek Grupları

*Sosyal Hizmet                       *Tıp                       *Çocuk Gelişimi                         *Psikoloji

*Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik              * Hemşirelik                               *Sosyoloji

Aile Danışmanlığı Sertifikası Ne İşe Yarar

1) Kamu Kurumunda Çalışma İmkanı: Kamuya alınacak aile danışmanlarından üniversitelerin yürüttüğü Aile Danışmanlığı Eğitimi sertifikasını almış olma koşulu aranacak. Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) ile aile hekimliği uygulamasına benzer bir yapıda vatandaşlara “hane” odaklı sosyal danışmanlık sağlanacak. Öte yandan sosyal hizmet ilkesi gereğince Belediyelerinde aile danışmalarını bünyelerinde bulundurmaya başlamaları beklenmektedir.

2) Memurlara Başka Kurumlara Geçme İmkanı

3) Özel Aile Danışma Merkezi Açma İmkanı: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından çıkarılarak Resmi Gazetede yayımlanan yönetmeliğe göre, bir sekreter, bir hizmet yetkilisi ve bir aile danışmanı ile özel büro açmak mümkün olacak. Bu bürolar özel hizmet verebildiği gibi devlette anlaşmalı özel danışma bürolarından gerektiğinde hizmet satın alabilecek.

Katılımcılara BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ (BAUNSEM) onaylı sertifika belgesi verilecektir.

* Sertifika belgenizi Merkezimize gelerek elden teslim alabilirsiniz. Ya da eğitim bitiş tarihinden sonraki 20 iş günü içerisinde alıcı (aday tarafından) ödemeli olarak tarafınıza gönderilecektir.

* Derslerin işlenişinde Uzaktan Eğitim Yönetmeliği geçerli olacaktır.

* Türkiye’nin her yerinden eğitime katılabilirsiniz.

* Eğitim başlamadan önce kullanıcı adı ve şifre mail yoluyla tarafınıza iletilecektir.