Balıkesir Üniversitesi Çocuk Korosu

Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde çalışmalarını sürdüren koro şefliğini Necatibey Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanlarından Araş. Gör. Zülal Karakuş ve Araş.Gör. Orkun Karakuş’un yürüttüğü Balıkesir Üniversitesi Çocuk Korosu, yakın zamanda yaptığı konserlerle önemli başarılar elde etti.

26 Nisan 2023 tarihinde NEF Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Konferans Salonu’nda Altıeylül Bilim ve Sanat Merkezi Çocuk Korosu ile ortak konserde yer alan koromuz, dinleyiciler tarafından çoşkuyla karşılandı. Müzik öğretmenleri Ayça Erkılıç şefliğinde ve Özgür Agansoy’un piyano eşliğinde çalışmalarını yürüten Altıeylül Bilim ve Sanat Merkezi Çocuk Korosu’yla yapılan konser “Tek Yürekte İki Koro” isimli protokol kapsamında gerçekleşmiştir.

6 Mayıs 2023 tarihinde ise İstanbul’da 8.SANSEV Uluslararası Çoksesli Koro Festivali’nde şehrimizi ve üniversitemizi temsil eden tek koro olarak, festivalin önemli performanslarına verilen “Çoksesli Çocuk Şarkısı Yorumlamada Başarı” ödülünü kazanmıştır.  Programında her müzik türünden çeşitli örnekleri barındıran koromuz “Pencereden Bir Taş Geldi” ve “Süpürgesi Yoncadan” türkü düzenlemeleri ile “Sing and Swing” ve “Ma Bella Bimba” gibi eserleri seslendirmiştir. Festival performansını izleyen Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof.Dr. Özge Gençel Ataman “Koronun performansı sonunda ülkemizin önemli koro eğitimcilerinden oluşan jüri ile yapılan sohbette tüm üyeler, yapılan çalışmanın niteliğine vurgu yaparak, koronun çalışmalarına hızlanarak devam edilmesi gerektiğini önerdiler. Ben de meslektaşlarım ve üniversitemiz adına çok mutlu oldum. Değerli meslektaşlarıma bu ödülü şehrimize ve üniversitemize kazandırdıkları için çok teşekkür ediyorum” diyerek duygularını paylaştı.

Comments are closed.