GWO Eğitmen Yetiştirme Süreci Devam Ediyor

Balıkesir Üniversitesi, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAUNSEM) olarak, Global Wind Organization (Küresel Rüzgar Türbinleri Organizasyonu) Uluslararası Akreditasyon sürecini başarılı bir şekilde tamamlayarak ülkemizde ilkler arasına girmenin gururu ile kendi eğitmenlerimizi yetiştirmek üzere eğitimlere başlamış bulunmaktayız.

GWO Sertifikası Eğitimleri ile

Rüzgar Enerji Santralinde ve türbinlerinde çalışan tüm personelin dünyanın herhangi bir yerinde “Rüzgar Türbinleri için Temel İş Güvenliği Eğitimlerini” aynı standartta alarak bu standart ile tüm dünyada rüzgar endüstrisinde eğitim ve doğru uygulama standartlarının gelişimi, rüzgar enerji santrallerinde çalışanların iş sağlığı ve güvenliği risklerini azaltmak ve çalışmalar sırasında çevreye verilen zararı en aza indirmek amaçlanmaktadır.

Bu kapsamda eğitmenlerimize

  • Eğitime Katılma,
  • Eğitimi Gözlemleme,
  • Eğitimin Bir Kısmını Verme ve
  • Eğitimin Tamamını Gözetim Altında Verme

başlıklarında 4 aşamalı eğitimler planlanmıştır.

Eğitmenlerimiz ilk olarak “Eğitime Katılma” aşamasını başarıyla tamamlayıp

GWO BST (Basic Safety Training) uluslararası sertifikalarını alarak “Eğitimi Gözlemleme” aşamasına başlamışlardır. Toplamda 6 haftaya yayılan süreç sonunda 4 adet eğitmenimiz GWO BST’nin uluslararası onaylı eğitmeni olacaktır.

Sürecin tamamlanması ile üniversitemiz bünyesindeki BAUNSEM uluslararası belgelendirme yapabilecek çalışmaları da portföyüne ekleyip daha büyük kitlelere hizmet vermeye devam edecektir.

Comments are closed.