BAUNSEM, Belgelendirme Kuruluşu Olma Yolunda Önemli Bir Adım Daha Attı

Balıkesir Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAUNSEM), TS EN ISO/IEC 17024 standartlarında belgelendirme kuruluşu olma yolunda önemli bir adımı daha başarıyla tamamladı.

Biyogaz Sistemleri Personeli, Fotovoltaik Güç Sistemleri Personeli ve Rüzgar Güç Sistemi Personeli olmak üzere üç alanda sınav ve belgelendirme merkezi olmak için Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edilmiş, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme birimi olma hedefiyle çalışmalar gerçekleştiren BAUNSEM, TÜRKAK dosya inceleme sisteminden başarıyla geçerek, yerinde denetime uygun bulundu.

BAUNSEM, TÜRKAK Teknik Denetçisi tarafından 18-20 Eylül tarihlerinde sınav alanları ve sınav sistemi üzerine teknik denetim ve TÜRKAK Baş Denetçisi tarafından da 27-28 Eylül tarihlerinde Kalite Yönetim Sistemi çerçevesindeki saha denetimlerini başarıyla tamamladı. BAUNSEM, böylelikle TÜRKAK tarafından akredite edilmiş ve MYK tarafından yetkilendirilmiş TS EN ISO/IEC 17024 standardına uygun bir belgelendirme merkezi olma hedefine bir adım daha yaklaştı.

Merkez; akreditasyon ve MYK tarafından yetkilendirme sürecini de başarıyla geçtiği takdirde, yenilenebilir enerji alanında halen çalışan veya bu alanda çalışmaya istekli kişilerin sınav ve belgelendirme süreçlerini yürüten bir merkez haline gelmiş olacak.

Yapılan çalışmalarla ilgili Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu da beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay ve Prof. Dr. Fatih Satıl ile birlikte TÜRKAK ve BAUNSEM yetkilileri ile bir araya gelerek bilgi aldı. Üniversite yönetimi olarak tüm birimlerde akreditasyon süreçlerini desteklediklerini dile getiren Rektör Oğurlu, çalışmaları dolayısıyla BAUNSEM yetkililerine ve destekleri için de TÜRKAK temsilcilerine teşekkür etti. Rektör Oğurlu, yenilenebilir enerji yatırımlarının ülkemizde ve bölgede sürekli artış gösterdiğine dikkat çekerken, atılan yeni adımlarla birlikte sektöre uygun kalifiye iş gücü yetiştirme konusunda yeni bir imkan yaratılmış olacağını sözlerine ekledi. BAUNSEM Müdürü Doç. Dr. Hakan Önal da süreçle ilgili bilgiler verdiği Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu’ya ve üniversite yönetimine akreditasyon çalışmalarına verdiği destekler dolayısıyla teşekkür etti.

 

 

Comments are closed.