HPLC Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografisi Sertifika Programı

1. Temel Bilgi ve Anlayış: HPLC’nin temel prensipleri, ekipmanları ve işleyişi hakkında derin bir anlayış geliştirme.
  2. Metod Geliştirme Yeteneği: Örneklerin analiz edilmesi için uygun HPLC metodu geliştirme yeteneği kazanma.
  3. Örnek Hazırlama Becerileri: Seçilen örnekler için numune hazırlama yöntemlerini öğrenme ve uygulama, örneklerin analiz için uygun hale getirilmesi.
  4. Hata Ayıklama Yeteneği: Analiz sırasında olası problemleri tanımlama ve çözme yeteneği.
  5. Veri Analizi Becerileri: HPLC çıktılarını yorumlama ve veri analizi yapabilme yeteneği.
  6. Kalibrasyon ve Standart Hazırlama: Standartların hazırlanması ve HPLC sisteminin kalibrasyonu konusunda beceri kazanma.
  7. Güvenlik Bilinci: HPLC analizleri sırasında güvenlik protokollerine uyma bilinci.
  8. Uygulama Alanları: HPLC’nin farklı uygulama alanlarına yönelik bilgi edinme (ilaç geliştirme, gıda analizi, çevresel örnek analizleri vb.)

HPLC eğitimi, bu beceri ve bilgilerin kazanılmasını hedefler ve laboratuvar analizlerinde başarılı bir şekilde uygulanabilmesi için gerekli temeli oluşturur.

• Tekniğin temel teorik prensipleri verilecektir.
  • Cihazın temel bileşenlerinin tanıtımı yapılacaktır.
  • Analiz için seçilen örneklerin numune hazırlık aşamasına geçilecektir.
  • Örneklerin kalitatif ve kantitatif analizi değerlendirilecektir.
  • Hazırlanan örnek kolona enjekte edilip, kromatogramlar yorumlanacaktır.
  • Sonuçların hesaplanması ve verilerin değerlendirilmesi yapılacaktır.

Prof.Dr. Feyzullah TOKAY, Prof.Dr. Feray KÖÇKAR, Prof.Dr. Sema BAĞDAT, Doç.Dr. Adem ERGÜN, Doç.Dr. Mehmet Emin DİKEN, Arş.Gör. Serhad ONAT

06-07 Aralık 2023

Son başvuru tarihi: 01 Aralık 2023

Öğrenci: 2000 TL

Diğer: 3000 TL

Yüz yüze

Eğitim programı akademik, kamu ve özel sektör çalışanlarına hitap edebildiği için öğrenci, akademisyen ve özel sektör çalışanları eğitim programına katılabilir.

Katılımcılara BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ (BAUNSEM) sertifika verilecektir.

* Sertifikanızı merkezimize gelerek elden teslim alabilirsiniz. Ya da eğitim bitiş tarihinden sonraki 20 iş günü içerisinde alıcı (aday tarafından) karşı ödemeli olarak tarafınıza gönderilecektir.