İhracat ve E-İhracat Uygulamaları (Uzaktan Eğitim)

Bu eğitim ile katılımcıların ihracat ve e-ihracat yapabilme bilgi ve yeteneğinin geliştirilmesi için genel bilgileri vermek amaçlanmaktadır. Eğitimin temel hedefi; amaçları arasında; ülkemizde yabancı dile hakim, ihracat mevzuatını bilen ve uygulayabilen yetişmiş konunun uzmanlarına olan ihtiyacın karşılanması ve sektöre olabildiğince teori ve uygulamayı birleştirme yeteneğine sahip yetenekte meslek elemanı yetiştirmektir.

Eğitim Konusu Süre
1 İthalat ve İhracat Prosedürleri 3 Saat
2 İhracat ve E-İhracatta Uluslararası Pazarlama Stratejileri 2 Saat
3 İhracat ve E-İhracatta Dış Ticarette Hedef Pazar Araştırması 2 Saat
4 İhracat ve E-İhracatta INCOTERMS 2020 – Teslim Şekilleri 3 Saat
5 İhracat ve E-İhracatta Dış Ticarette Ödeme Şekilleri 3 Saat
6 İhracat ve E-İhracatta Dış Ticarette Kullanılan Belgeler 3 saat
7 İhracat ve E-İhracatta Dış Ticarette Devlet Destek ve Teşvikleri 3 Saat
8 İhracat ve E-İhracatta Dış Ticarette Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi 3 Saat
9 İhracat ve E-İhracatta Dış Ticarette Taşımacılık Yönetimi 2 Saat
10 İhracat ve E-İhracatta Dış Ticarette Standardizasyon 3 Saat
11 İhracat ve E-İhracatta Serbest Bölge Uygulamaları 3 Saat
12 Yeni Nesil İş Geliştirme Kıvılcımları 3 Saat
13 İhracatta Yeni Nesil Markalaşma 3 Saat
TOPLAM 36 Saat

Doç. Dr. Sevgi Sezer (Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi)

Ocak ayı içerisinde haftanın pazartesi, çarşamba, cuma günleri 18:00-21:00 saatleri arasında gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Toplam 36 ders saati

2000 TL

18 yaş üstü her birey katılabilir. Tercihen özel sektörde uluslararası pazarlama, ihracat ve ithalat, dış ticaret adı altındaki departmanlarda çalışanlar katılabilirler.

Eğitimin Düzenlenme Şekli :

Dersler Microsoft Teams uygulaması üzerinden canlı olarak gerçekleştirilecektir.

NOT:

* Her grup en fazla 30 kişilik kontenjan ile sınırlıdır.

Katılımcılara BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ (BAUNSEM) onaylı katılım belgesi verilecektir.

* Katılım belgenizi Merkezimize gelerek elden teslim alabilirsiniz. Ya da eğitim bitiş tarihinden sonraki 20 iş günü içerisinde alıcı (aday tarafından) ödemeli olarak tarafınıza gönderilecektir.

* Derslerin işlenişinde Uzaktan Eğitim Yönetmeliği geçerli olacaktır.

* Türkiye’nin her yerinden eğitime katılabilirsiniz.

* Eğitim başlamadan önce kullanıcı adı ve şifre mail yoluyla tarafınıza iletilecektir.