Aikido Kursu

Kursiyerlere bir Japon savunma sanatı olan Aikido üzerine temel becerileri kazandırmak.

– Temel taklalar

– Temel düşüşler

– Temel tutuşlara karşı teknikler

– Temel vuruşlara karşı teknikler

Doç. Dr. Barış Şentuna

Barış Şentuna SYAL mezunudur. Ardından okuduğu Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümünde doğu felsefesine olan merakı sayesinde Aikido ile tanışmış 18 yaşında Aikidoya başlamıştır. Orta Doğu Teknik Üniversitesine yüksek lisans için geçtiğinde Aikidoyu kurmuş, kurslar vererek 10 yıl boyunca eğitmenliğini yapmıştır. Eğitmenlik süreci boyunca, spora olan merakı sayesinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümünde Aikido üzerine Türkiye’deki tek, dünyadaki sayılı tezler bir tanesini yazarak Dr. unvanını almıştır. 10 yıldır Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde çalışmaktadır. 2023 yılında sosyoloji alanında doçent olmuştur. 27 yıldır Aikido yapmaktadır. 22 yıldır Aikido eğitmenidir.

Barış Şentuna Aikidoda teknik Danların (siyah kuşak sonrası dereceler) sonuncusu olan 4. Dan seviyesindedir. Japonya’dan Aikido üzerine Shidoin (öğretmen)  unvanına sahiptir. Türkiye Wushu Federasyonunda Aikido üzerine 3. Derece Kıdemli Antrenördür.

25 Şubat 2024 tarihinde başlayıp, yıl boyu sürdürülmesi planlanmaktadır.

Eğitimin Saatleri:

Ramazan ayı boyunca

Pazartesi ve Perşembe

18:00 – 19:00

Yüz yüze minderli salonda gerçekleştirilecektir.

Yıl boyu katılım gerçekleştirilebilir.

Eğitimin Yeri:

Altıeylül Tesisleri Gündoğan Cuma Pazarı Taekwando Salonu

AYLIK

Genel : 1000 TL

Üniversite Öğrencisi : 500 TL

6 yaş üzeri herkes katılabilir.

* Katılımcılara UAO derece sınavları sonunda Japonya onaylı tüm dünyada geçerli kyu / derece belgeleri verilecektir.

* İlk birkaç derse Aikido kıyafeti olmaksızın gelinebilir.

* İlk ders tanıtım dersi olup ücretsizdir. Tanıtım dersine katılmadan ücret ödemesi yapmayınız.

* Tüm sorular için https://www.unitedaikido.org/tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.