BAÜN Sürekli Eğitim Merkezi, Enerji Sektöründe Akredite Edildi

Balıkesir Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAÜNSEM), Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından yapılan denetimler sonucunda TS EN ISO/IEC 17024/2012 standardına göre enerji sektöründe akredite edildi.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt ve Prof. Dr. Fatih Satıl ile birlikte konu ile ilgili birim yöneticileri ile bir araya gelerek, alınan belgenin üniversite için hayırlı olması dileklerinde bulundu. BAÜNSEM Müdürü Doç. Dr. Hakan Önal ve RE-YOU (Yenilenebilir Gençlik Enerjisi/Yeniden Sen) Operasyonu” Balıkesir Üniversitesi Proje Koordinatörü Doç. Dr. Sabri Bıçakçı ile görüşen Rektör Oğurlu, süreçte emekleri bulunanlara da teşekkür etti. Üniversite yönetimi olarak ulusal ve uluslararası düzeyde akreditasyon süreçlerini yakından takip ederek desteklediklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Balıkesir ve Türkiye için önemi büyük olan yenilenebilir enerji alanında nitelikli personel yetiştirilmesinin yanı sıra belgelendirme süreçlerinde de üniversite olarak söz sahibi olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

ISO/IEC 17024 alanında Avrupa Akreditasyon Birliği (EA) ve Uluslararası Akreditasyon Forumu (IAF) ile çok taraflı anlaşma (MLA) imzalamış olan TÜRKAK tarafından; MYK-Fotovoltaik Güç Sistemleri Personeli (Seviye 5), MYK-Rüzgar Güç Sistemleri Personeli (Seviye 5) ve MYK-Biyogaz Güç Sistemleri Personeli (Seviye 5) kapsamında akredite edilen BAÜNSEM’in yeni hedefi ise Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilmiş merkez olmak. Ocak ayında gerçekleşmesi beklenilen yetkilendirme ile birlikte BAÜNSEM, Enerji Sektöründe TÜRKAK tarafından akredite edilmiş ve MYK tarafından yetkilendirilmiş bir Belgelendirme Kurumu haline gelerek; Fotovoltaik, Rüzgar ve Biyogaz güç sistemleri alanlarında sınav ve belgelendirme hizmetleri vermeye başlayacak.

Akreditasyon süreci hakkında bilgi veren BAÜNSEM Müdürü Doç. Dr. Hakan Önal; “Üniversitemize, şehrimize, ülkemize olduğu kadar, dost ve kardeş ülkelerden gelecek olan personelin de uluslararası geçerliliği olan eğitim belgelendirilme faaliyetlerini yürütmek üzere önemli bir adım daha geride kaldı. Bu süreçte üniversitemize ve Sürekli Eğitim Merkezimize destekte bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımıza, Yükseköğretim Kurulumuza, Balıkesir Valiliğimize, Büyükşehir, Altıeylül ve Karesi Belediye Başkanlıklarımıza, Güney Marmara Kalkınma Ajansı’na, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve sürecin planlama, işleyiş ve mali yükünü üstlenen AB Yenilenebilir Gençlik Enerjisi (ReYou) Projesi yönetici ve çalışanlarına teşekkürü bir borç biliriz” dedi. Önal, akreditasyon ile amaçlarının, hem sektör çalışanlarının ve bu sektörlerde çalışmak isteyenlerin belgelendirilme süreçlerine katkı sunmak hem de AB Projeleri kapsamında enerji alanında yürütülen projelere eğitim, sınav ve belgelendirme konularında destek veren bir kurum olarak ilerlemek olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

Comments are closed.