Temel Çizim Kursu

Bu eğitim ile katılımcıların görsel sanatlarda temel eğitimin bir içeriği olan çizgisel anlatım yeteneğinin bir el becerisi olarak geliştirilmesi için genel bilgileri vermek amaçlanmaktadır. Eğitimin temel hedefi; amaçları arasında; plastik sanatlarda estetik algısı gelişmiş, desen, çizim ile anlatım yapılan eserlere bakıldığında bu eserleri estetik açıdan yorumlayabilen, teori ve uygulamayı birleştirerek kendi yeteneği doğrultusunda mürekkeple çizimler yapabilen kişiler yetiştirmektir.

1 Çizim araç ve gereçleri, bunların etkileri. 3 Saat
2 Çizgi nedir. Çizgi çeşitlerini keşfetme çalışmaları. 2 Saat
3 Bulunan çizgilerle ton geçişi egzersizleri. 2 Saat
4 Bulunan çizgilerle basit formları üç boyutlu şekilde gölgelendirme. 3 Saat
5 Bulunan çizgilerle basit formları üç boyutlu şekilde gölgelendirme. 3 Saat
6 Fotoğraf üzerinden basit geometrik kompozisyonları çizgisel olarak çizme. 3 saat
7 Fotoğraf üzerinden basit geometrik kompozisyonları çizgisel olarak çizme. 3 Saat
8 Çizgisel natürmort denemeleri. 3 Saat
9 Çizgisel portre denemeleri. 2 Saat
10 Çizgisel manzara denemeleri. 3 Saat
11 Foto kolajlar hazırlama, 3 Saat
12 Foto kolajlar üzerinden çizgisel mürekkepleme çalışmaları. 3 Saat
13 Foto kolajlar üzerinden çizgisel mürekkepleme çalışmaları. 3 Saat
TOPLAM 36 Saat

Doç. Dr. Burçak BALAMBER

Eğitimin; yeterli katılımcı sayısına ulaşıldığında açılması planlanmaktadır.

36 Ders Saati

Dersler Microsoft Teams uygulaması üzerinden canlı olarak gerçekleştirilecektir.

18 yaş üstü her birey katılabilir. Tercihen sanata ilgili kişiler katılabilirler.

1500 TL

* Her grup en fazla 20 kişilik kontenjan ile sınırlıdır.

Katılımcılara BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ (BAUNSEM) ile BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ (GSUAM) onaylı katılım belgesi verilecektir.

* Katılım belgenizi Merkezimize gelerek elden teslim alabilirsiniz. Ya da eğitim bitiş tarihinden sonraki 20 iş günü içerisinde alıcı (aday tarafından) ödemeli olarak tarafınıza gönderilecektir.

* Derslerin işlenişinde Uzaktan Eğitim Yönetmeliği geçerli olacaktır.

* Türkiye’nin her yerinden eğitime katılabilirsiniz.

* Eğitim başlamadan önce kullanıcı adı ve şifre mail yoluyla tarafınıza iletilecektir.