İHA-1 Ticari Pilot Eğitimi

Eğitimin Amacı:

Yüklü ağılığı 25 kg’a kadar olan İHA’ların (İnsansız Hava Araçlarının) ticari amaçlarla kullanımı için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Sertifikalı pilot ehliyeti vermektir.

Eğitimin İçeriği:

• İHA Tanıtım (3 Saat)
• Hava Hukuku ve Sorumluluklar (6 Saat)
• Hava Aracı, Uçuş Dinamiği ve Uçuş Prensipleri (4 Saat)
• Meteoroloji (2 Saat)
• ATC Usulleri ve Havacılık Frezyolojisi (3 Saat)
• Seyrüsefer ve Operasyon (5 Saat)
• Kumanda Edilebilir Sistemler (4 Saat)
• İtki Sistemleri (3 Saat)
• Aviyonik Sistemler(3 Saat)
• Bakım ve Onarım(3 Saat)
• Uçuş Eğitimi (4 Saat)

Eğitimciler:

Doç. Dr. Seyhun Durmuş, 2018 yılından itibaren Balıkesir Üniversitesi Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulunda akademisyenlik görevini icra etmekte. İHA Tasarımı, İHA Yapımı, Uçuş Teorisi, Temel Uçak Bilgisi, Meteoroloji, Harekât Performans ve Emniyet Yönetim Sistemi başlıca icra ettiği derslerdir. İHA üzerine doğrudan atölye imalatına dayalı tasarım, üretim ve pilotaj becerilerine sahip olan Seyhun Durmuş’un “Uçuş Teorisi ve Temel Uçak Bilgisi” adlı kitabının 2023 yılında 4. Baskısı yapılmıştır. Ulusal ajans tarafından desteklenen 250,000 Euro toplam bütçesiyle “İHA Bakım ve Onarımına Yönelik Elektro-Mekanik Teknisyenlerinin Mesleki Becerilerinin Geliştirilmesi” başlıklı Avrupa Birliği projesinin yürütücülüğünü üstlenmektedir. İHA’lar üzerine bilimsel çalışmalarının yanı sıra Teknofest İnsansız Hava Araçları Yarışmalarında 3 yılı aşkın süredir otonom uçuş, görev icrası ve kontrol kararlılık gibi konularda uçuş hakemi olarak TÜBİTAK’a danışmanlık hizmeti vermektedir.
Dr.Öğr.Üyesi Aytekin ULUTAŞ, 2007-2018 yılları arasında Mekatronik Programında Öğretim Elemanı olarak çalışmış ve Uçuş simülasyon Sistemleri üzerine projeler yürütmüştür. 2018 yılından bu yana Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi Bölümünde Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. 10 yılı aşkın süre boyunca tarım, lojistik, afet ve eğlence sektörüne uygun otonom sürü sistemler ve yazılımları üretimi sürecine mentör desteği veren Aytekin Ulutaş’ın Havacılık Malzemeleri ve Tasarımları ile Uçuş Simülasyon sistemleri üzerine projeleri ve bilimsel çalışmaları bulunmaktadır. Heterojen Sürü Sistemleri Yazılımı Geliştirilmesi üzerine çalışmaları devam etmektedir. Aytekin ULUTAŞ Malzeme, Mekanizma Tekniği ve Mekatronik Sistem Tasarımı alanlarında uzmanlık sahibidir. İnsansız Hava Araçları tanıtımı ve İtki sistemleri derslerini yürütmektedir.
Dr. Öğr. Üyesi Bülent KURT, 6 yıldır Balıkesir Üniversitesi Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu’nda çalışmaktadır. Seyrüsefer ve Yardımcıları, Havacılık Güvenliği, Sportif Havacılık, Havacılık Kuralları, Havaalanı Donanım ve Faaliyetleri, Hava Trafik Kuralları ve Hizmetleri, Havacılık Bakım Yönetimi başlıca icra ettiği lisans dersleridir. Yapay sinir ağları, uçak arıza tespiti ve yapay zekâ başlıca çalışma alanlarıdır.
Dr. Öğr. üyesi Gülaçtı ŞEN, 2010-2016 yılları arasında havacılık sektöründe Turkish Ground Service A.Ş.’de Yolcu Hizmetleri Memuru olarak Türk Hava Yollarına hizmet vermiştir. 2016 yılından itibaren üniversitelerde farklı havacılık programlarında havacılık dersleri veren ŞEN, 2022 yılından itibaren Balıkesir Üniversitesi Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Bölümü’nde görevini sürdürmektedir. Havacılık Kuralları, Havacılıkta İletişim, Hava Trafik Kuralları, Havaalanı Faaliyetleri ve Donanımları, Meteoroloji, Emniyet Yönetim Sistemi, Yer Hizmetleri, Yolcu Hizmetleri, Tehlikeli Maddeler, Havayolu Pazarlaması başlıca icra ettiği derslerdir. 2019 yılında Sivil Havacılıkta Kariyer ve 2021 yılında Terminalde Bir Gün-Farklı Havacılık Meslekleri Çalışanlarıyla Söyleşiler, 2022 yılında Yolcu Hizmetleri Yönetimi adlı kitapları çıkmıştır.
Öğr.Gör Mustafa Melkin ÖDER, Havacılık Yönetimi mezunu ve havacılığa İHA-Drone ile gönül vermiş bir eğitmen. 2020’den beri “İstikbal Göklerdedir” mottosu ile hem amatör hem de profesyonel mecralarda çekim yapmakta ve yayınlamaktadır. Havacılık sektörünün bir bileşeni olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Eğitimin Tarihi:

9-10-11-12 Mayıs 2024

Perşembe: 08.30-12.30, 13.30-18.30
Cuma: 08.30-12.30, 13.30-18.30
Cumartesi: 08.30-12.30, 13.30-18.30
Pazar: 08.30-12.30, 13.30-18.30

Eğitimin Süresi:

Toplam 40 ders saati

Eğitimin Ücreti:

4000 TL

Eğitimin Yeri:

Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi
Dinkçiler, Soma Cd., 10100 Altıeylül/Balıkesir

Eğitimin Düzenlenme Şekli :

Yüz yüze gerçekleştirilecektir.
İHA uygulama uçuş eğitimleri açık alanda yapılacaktır.

Kimler Katılabilir :

15 yaş üzeri herkes katılabilir.

Önemli Başlıklar:

* Eğitimin sonunda katılımcılara SHGM onaylı İHA-1 Ticari Drone Ehliyet Belgesi ile Temel Radyo Haberleşme Eğitim Sertifikası verilecektir.

*Ehliyet belgenizde kullanılmak üzere, kesin kayıt esnasında fotoğraf kısmına mutlaka vesikalık fotoğrafınızı yüklemeniz gerekmektedir.

 

 

Comments are closed.