Genç Müzisyen Adayları BAÜN’de Keman Çalıştayında Buluştu

Balıkesir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi yürütücülüğünde “Doç. Dr. H.Hakan Okay Keman Çalıştayı” gerçekleştirildi. 1-2 Şubat 2024 tarihleri arasında ücretsiz katlım ile gerçekleştirilen etkinliğe; 8-14 yaş arasında keman çalan çocuklar katıldı.

Veliler ve müzik öğretmenleri ile Necatibey Eğitim Fakültesi (NEF) Müzik Öğretmenliği Programı öğrencilerinin de dikkatle takip ettiği çalıştay, halka açık olarak NEF Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Konferans Salonu’nda yürütüldü.

Necatibey Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. H. Hakan Okay tarafından yürütülen keman çalıştayda öğrencilerin keman çalarak sosyalleşmeleri ve birlikte müzik yapmaya yönelik kendilerini geliştirmeleri amaçlandı. Çalıştayda; kemanda temel duruş-tutuş teknikleri, ses temizliği, yay tutuşu, çalgı çalışma stratejileri gibi konularda öğrencilerle uygulamalı toplu atölye çalışması da yapıldı. İki gün süren çalıştay boyunca yapılan provaların sonunda çalıştayın sonunda gerçekleştirilen kısa bir dinleti de dinleyicilerle paylaşıldı. Balıkesir’in farklı okullarından gelen genç müzisyen adayları; Hüseyin Ege Özdemir, Ayşe Bilge Bolat, Hazal Zümra Erdener, Asya Aksoy ile çalıştaya Bursa’dan katılan Eren Eryılmaz, performanslarıyla dinleyicilerin beğenisini kazandı. Çalıştay sonunda BAÜNSEM Müdürü Doç. Dr. Hakan Önal, çalıştaya katılan öğrencilere katılım belgelerini takdim etti.

Comments are closed.